Laat je helpen

Op 31 mei is het Wereld Niet Roken Dag. Voor als je dit later leest; alle 365 dagen per jaar zijn geschikt om te stoppen met roken. Van alle verslavingen wereldwijd is roken één van de allerlastigste. De overgrote meerderheid van de rokers in Nederland heeft al diverse pogingen gedaan om te stoppen. Vaak lukt dat pas na vijf pogingen of meer. Pogingen waarbij hulp in wordt ingeschakeld lukken veel vaker. Het goede nieuws is, dat er veel meer hulp beschikbaar is gekomen in de afgelopen jaren.

Hulp

Hulp vragen bij het stoppen met roken kan op vele manieren. Er zijn rookstoppoli’s, online programma’s en telefonische coaching. Ook huisartsen en de POH’s hebben programma’s om mensen stap voor stap te helpen. Veel van die programma’s worden betaald uit het basispakket van de ziektekostenverzekering.

Voor de volgende generatie

In Nijkerk wordt net als in de rest van Nederland gewerkt aan een rookvrije generatie. Niet beginnen met roken is veel gemakkelijker dan stoppen met nicotine. Ouders zijn nog altijd het belangrijkste rolmodel voor de kinderen. Dus als ouders stoppen met roken, dan is ook voor de kinderen een belangrijke stap gemaakt. Professionele hulp bij het stoppen met roken is gratis en effectief. Wij willen ouders, grootouders en andere volwassen uitnodigen om hulp bij stoppen met roken te overwegen.

Meer informatie

Op www.ikstopnu.nl vindt u alle informatie die u nodig heeft. En laten we eerlijk zijn, als we hulp vragen voor de reparatie van onze auto, het knippen van ons haar en het afsluiten van een hypotheek, waarom zou je dan geen hulp vragen voor stoppen met roken?