Hulp voor familie en vrienden

Hulp voor familie en vrienden

Vaak maakt de verslaving van één gezinslid het leven van de rest van het gezin bijzonder moeilijk. Het onderlinge vertrouwen wordt zwaar op de proef gesteld. Een verslaving hebben en de waarheid vertellen gaan nu eenmaal moeilijk samen.

Als de verslaafde zich niet wil laten behandelen, dan wordt het voor de andere familieleden nog moeilijker. Ze zien dat het met het leven van hun familielid bergafwaarts gaat. Toch willen ze dat er iets gebeurt.

Hulp voor familie en vrienden

Hulp voor naasten

Als je weet hoe je in ieder geval jouw eigen leven heel kan houden, dan ben je al een flinke stap verder. Als je weet hoe je in gesprek kan zijn met iemand met een verslaving dan is de kans groter dat die persoon zelf stappen zet om zijn leven te veranderen. Er zijn in Nederland meerdere instellingen die daarbij kunnen helpen.

Waar kan je terecht?

Gemeente Nijkerk

Dichtbij is er het team Jeugd en het team Wmo met specialisten op het gebied van verslaving.

Jellinek

Jellinek verslavingszorg verzorgt hulp en training voor familie en vrienden van mensen met een verslaving. https://www.jellinek.nl/familie-en-omgeving/

Stichting Naast

Stichting Naast is een landelijke organisatie die hulp biedt aan familieleden van mensen die overmatig alcohol of andere drugs gebruiken: www.stichtingnaast.nl

Al-Anon

Verder is er de organisatie van familieleden van mensen met een verslaving. www.al-anon.nl