“Ik zie dat er gedeald wordt, maar wil niet te boek staan als verklikker.”

Dagelijks worden er in onze gemeente drugs verkocht, niet alleen aan volwassenen, maar ook aan jonge kinderen. Als u dit ziet, dan wil de politie die informatie graag hebben. Vaak vragen mensen zich af: Ga ik melden? En krijgt dan de dader uiteindelijk te horen dat ik hem ‘verlinkt’ heb? Of doe ik niks en blijf ik veilig achter mijn eigen geraniums zitten? Dit vraagstuk is inmiddels goed opgelost door de overheid via Meld Misdaad Anoniem. U kunt daar melden wat u gezien hebt, zonder dat u zelf daarna nog in beeld komt. Hoe doet u dat precies?

Bel of mail

U kunt bellen of mailen, via de website https://www.meldmisdaadanoniem.nl/ vindt u de juiste informatie.

Wees gedetailleerd

Daders zijn gemakkelijker te traceren als er details bekend zijn zoals een naam, een telefoonnummer, een kenteken van auto of scooter, een adres, een tijdstip of datum van handeling, een plek of namen andere deelnemers of omstanders. Hoe meer hoe beter, maar ook als u beperkte informatie heeft kan dit interessant zijn.

Wat gebeurt er met uw melding?

M. (Meld misdaad anoniem) is een onafhankelijke organisatie. Zij geeft uw melding anoniem door naar de politie. Op basis van uw melding kan de politie niet meteen iemand oppakken. Er zijn meer feiten nodig. De politie kan wel een onderzoek opstarten, of een bestaand onderzoek aanvullen met het puzzelstukje dat u heeft toegevoegd.

Resultaten

Gelukkig wordt er al veel gemeld door burgers. En 92% van de tips blijkt bruikbare informatie te bevatten. Er zijn in de afgelopen periode meer dan 20.000 mensen aangehouden op basis van tips via Meld Misdaad Anoniem. Ook in Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken hebben meldingen via M er voor gezorgd dat criminelen gestopt werden.