Informatieavond 23 november


Al langere tijd maken ouders en andere betrokkenen zich zorgen over het alcohol- en drugsgebruik van Hoevelakense jongeren. Daarom organiseert de werkgroep Alcohol- en drugspreventie Hoevelaken een ouderavond. Immers preventie begint bij de ouders. Tijdens de informatieavond wordt u, als ouder, geïnformeerd over de gevolgen en signalen van alcohol- en drugsgebruik.

Drugs in onze regio

Middelen als speed, XTC en wiet zijn voor jongeren in Hoevelaken eenvoudig krijgen. Drugs komen via internet, mobiele telefoons en op het schoolplein op de jongeren af. De keuze is enorm, de prijzen zijn laag. Redenen om te experimenteren zijn er legio: groepsdruk, stress, nieuwsgierigheid, slapeloosheid enzovoort. Hoe blijf je, in deze tijd, als jongere aan de veilige kant?

Alcoholgebruik door onze jongeren

Alcohol misbruik is een bekend risico voor jongeren. Jongeren in Hoevelaken zijn niet anders dan andere jongeren. Ze drinken al op vroege leeftijd alcohol. Vroeger gebeurde dat in de horeca, tegenwoordig drinken ze op straat of thuis. Het aantal kinderen dat als gevolg van alcohol in coma in het ziekenhuis terecht komt stijgt nog steeds.

Wat kunnen ouders doen?

Hoe zorgen ouders en andere opvoeders er voor dat hun kinderen niet in de problemen komen? Verbieden werkt niet altijd, de meeste middelen zijn immers al verboden. Maar wat helpt dan wel? Luuk Miedema, preventiewerker, gaat op 23 november hierover met ouders in gesprek. Hij bespreekt o.a. wat er te koop is op het gebied van drugs en alcohol, wat deze middelen met jongeren doen en wat ouders en jongeren samen kunnen doen om problemen te voorkomen.

Werkgroep Alcohol- en Drugspreventie Hoevelaken

De avond wordt georganiseerd door de werkgroep drugs en alcoholpreventie Hoevelaken.

Op deze avond zal Lianne van Egmond van Gebiedsteam Hoevelaken aanwezig zijn. Zij heeft ervaring in de verslavingszorg. Na de voorlichting kunnen ouders met haar in gesprek gaan of een afspraak thuis maken om er verder over door te praten.

 

Tijdstip: Woensdag 23 november, 20.00 uur

Locatie: De Stuw Hoevelaken