1. Wie nu door drugsgebruik onwel wordt, moet maar hopen dat er in het ziekenhuis plaats voor hem is. En hopelijk neemt die persoon dan niet de plek in van iemand die besmet is met corona.

2. Drugsgebruik en nachten doorhalen verlagen je weerstand. Verminderde weerstand maakt dat je bij een corona besmetting ernstig ziek kan worden. Je zal niet de eerste jonge man of vrouw zijn die in het ziekenhuis belandt.

3. De zakjes met drugs kunnen besmet zijn. Je dealer ontmoet uit hoofde van zijn vak veel mensen, dus die kan ook een besmetting overbrengen. Contactloos betalen is er niet bij. Dus ook via het geld kan het virus zich verspreiden.

4. Een joint delen is al helemaal vragen om besmetting.

5. Wie alcohol of drugs gebruikt wordt wat gemakkelijker in de omgang. Anderhalve meter afstand is dan niet meer gewaarborgd.

6. Nu de internationale handel bijna stil ligt, en het aantal vliegreizen met 90% is teruggelopen, komen er minder drugs het land binnen. Ook de grondstoffen voor drugs worden niet meer aangevoerd. De pillen die tot voor kort op de markt kwamen waren nooit helemaal veilig, maar in deze tijd is de samenstelling helemaal twijfelachtig. Helaas zijn op dit moment de testcentra voor drugs gesloten.

Meer informatie: https://www.drugsenuitgaan.nl/veilig-uit-thuis/corona