Paddo’s

Paddo’s (paddenstoelen) groeien bovengronds op schimmels. Ondergrondse opslagplaatsen voor voedingsstoffen die een schimmel aanmaakt worden truffels genoemd. Paddo’s groeien dus gewoon in de natuur, maar worden natuurlijk ook gekweekt. Sommige soorten schimmels maken namelijk de werkzame stof psilocine aan. Deze stof zorgt voor het beoogde effect. Na het oogsten worden ze gedroogd voor consumptie. Paddo’s koop je doorgaans in een smartshops, vaak in een plastic bakje of zakje.

Paddenstoelen worden al duizenden jaren gebruikt. Er zijn mensen die het als therapeutische ervaren. Het kan helpen met het oplossen van problemen bij jezelf, maar het kan ook de verkeerde emoties versterken. Zo erg zelfs dat het een ‘bad trip’ wordt genoemd. Er zijn ook mensen die er blijvende psychische klachten aan overhouden.

De werking van paddo’s verschilt dus erg per persoon en is afhankelijk van je eigen geestelijke gezondheid. Even paddo’s gebruiken om je beter te voelen, is dus wellicht niet zo’n goed idee! Mocht je toch deze drugs willen gebruiken doe dat dan bij iemand die ervaring heeft met het begeleiden van het gebruik van paddo’s.

Kenmerkend voor dit middel is:

Beoogde effect

Trippen

Opvallend gedrag

Versterkt gevoelens en zintuigen, voorwerpen vervormen, opgaan in gedachten

Fysieke kenmerken

Werking

Piek na een uur daarna nog tot 7 uur langzaam uitdovend

Kenmerken dag(en) na gebruik

Mogelijk slechte concentratie

Risico's bij gebruik

Bad trip, onrust, een verward gevoel, misselijk, duizelig, minder conrole over emoties, gedachten en gedrag

Meer weten over deze drugs?