Stoptober

Meer dan drie miljoen Nederlanders rookt. Veruit de meeste van hen heeft wel eens geprobeerd om te stoppen. Dat blijkt vaak lastiger te zijn dan gedacht. Door het met zijn allen te proberen en elkaar er doorheen te slepen, is de kans dat het lukt groter. Zeker als je dat in een periode doet waarin je leven zijn normale loop heeft. Dus niet als je op vakantie bent of bij de jaarwisseling. Daarom is de actie Stoptober bedacht. Vrienden, familie en bekende Nederlanders stoppen tegelijk met jou.

Stoppen doe je niet alleen

De gevolgen van roken zijn al jaren bekend. Naast hartfalen, longkanker is er nog een lange lijst van andere ziektes die in verband staan met roken. Mensen die roken, leven gemiddeld 8 jaar korter. Dat zijn nare gevolgen van een eenvoudige gewoonte , een gewoonte die een verslaving is geworden. En daar zit het probleem: stoppen zonder hulp blijkt niet mee te vallen.

Praktische werkzame hulp Er zijn diverse wegen om te stoppen. Op de website www.Stoptober.nl vind je er één. Een tweede mogelijkheid is: Ik stop er mee, http://www.ikstopermee.nl/, biedt een cursus van 4 uur die gegarandeerd werkt (niet gestopt geld terug).

Stoptober in Nijkerk

Het jongerenwerk van Nijkerk en Hoevelaken gaat met haar bezoekers aan de slag. Kijk op http://info19385.wixsite.com/jongerenwerknijkerk/nieuws-chill-out-03

Daarnaast is er een avond in De Schakel op 26 oktober om 18 uur.
Je kan je nog opgeven bij http://www.ikstopermee.nl/