Wat kun je er aan doen?

Wat veel mensen al dachten te weten na een avond stappen, de gemiddelde vrijdagmiddagborrel of een verjaardagsfeestje is nu ook wetenschappelijk bewezen: Eén op de zeven Nederlanders drinkt veel te veel. Het Trimbos Instituut spreekt over bijna 1,8 miljoen Nederlanders, die afspraken niet na kunnen komen door hun alcoholgebruik, die dronken achter het stuur stappen en die regelmatig agressief worden omdat ze teveel hebben gedronken.

Wat in het artikel niet wordt besproken zijn de gevolgen voor familie, vrienden en collega’s. Na een aantal voorzichtige hints of zelfs stevige gesprekken zien ze dat hun drinkende familielid of collega er niet in slaagt om het probleem onder ogen te zien, laat staan dat het lukt om het gedrag te veranderen. Hoe kun je dan verder, zonder meteen de vuile was buiten te hangen, of enorm ruzie te krijgen met je partner.
Om te beginnen weet je dat je met velen bent, in meer dan een miljoen families in Nederland speelt dit probleem. Kijk op https://stopdrugsnijkerk.nl/tips-vrienden-familie/ voor meer tips.

https://www.ad.nl/binnenland/trimbos-14-procent-van-volwassen-nederlanders-is-risicodrinker~a3202d3f