In de afgelopen maanden hebben verschillende ouders uit Hoevelaken zich gemeld met zorgen over hun kinderen op het gebied van drugs. Soms gaat het over drugsgebruik, maar soms ook over ander riskant gedrag, dat mogelijke een relatie heeft met drugs. Daarom is er nu een telefoonnummer waar mensen hun zorgen kunnen delen en advies kunnen vragen: de Hulplijn Drugs Hoevelaken. Het telefoonnummer van de hulplijn is 085-1304297 .

In deze bijzondere periode, waarbij veel ouders thuis werken en jongeren niet naar school gaan, komt het gedrag van jongeren meer in beeld dan anders. Ouders worden daardoor soms ineens geconfronteerd met (vermoedens van) drugsgebruik van hun kind. Het kan ook zo zijn, dat jongeren zelf in de problemen zitten en niet goed weten hoe ze daar uit kunnen komen.

De gemeente Nijkerk en verschillende zorg-professionals die werken in Hoevelaken hebben voor die ouders en jongeren in Hoevelaken een telefoonnummer ingericht dat zeven dagen per week van 09.00 uur tot 21.00 uur bereikbaar is.

In sommige situaties is het mogelijk dat er gezamenlijk meteen een oplossing wordt gevonden voor de zorgen. Als de problemen niet direct zijn opgelost, kan er samen worden besproken wat er nodig is, om ervoor te zorgen dat hun kind veilig en gezond opgroeit. Hierbij weet de vertrouwenspersoon goed de weg te vinden naar eventuele andere organisaties die kunnen helpen.